Veelgestelde vragen


Vacature verbeteren, vragen en antwoorden

Vragen over mijn account


Hoe kan ik mijn account opzeggen?

Indien je een professioneel account hebt en het abonnement wilt stopzetten, kun je links onderaan de pagina van gegevens wijzigen klikken op abonnement stopzetten. Het account zal actief blijven voor de resterende tijd waarvoor betaald is.

Mijn inlogcode werkt niet meer. Wat moet ik doen?

Ben je het wachtwoord vergeten? Klik dan op wachtwoord vergeten en je zult een mail ontvangen met een link waarmee je het wachtwoord kunt wijzigen. Is uw account geblokkeerd, of is er een andere aanleiding waardoor je niet kunt inloggen? Neem dan contact op met een van onze medewerkers.

Terug naar boven

Vragen over de werking


Wanneer is een vacaturetekst goed?

De score varieert van 0 tot 100, waarbij er bij 0 geen relevante onderdelen in de vacaturetekst voorkomen en bij 100 alle relevante onderdelen voorkomen. Voor een goed recruitmentresultaat raden wij aan om alleen vacatures met een score van 45 of meer sterren te publiceren. Mocht de wervingshaalbaarheid moeilijk zijn, is het advies een score van minimaal 60.

Hoe herkent VacatureVerbeteraar wat er in de vacaturetekst staat?

Met behulp van geavanceerde teksttechnologie van Jobdigger wordt de gehele vacaturetekst gescand op de aanwezigheid van synoniemen en beschrijvingen van de belangrijkste factoren. Alle meest voorkomende manieren van schrijven zijn inmiddels gevonden, maar we vinden regelmatig weer nieuwe schrijfwijzen. Op basis van uw feedback wordt de werking van de tool daarom continu verbeterd met nieuwe kennis. Blijf daarom vooral al uw suggesties en verbazingen mailen naar vacatureverbeteraar@intelligence-group.nl.

Hoe weet VacatureVerbeteraar welke factoren belangrijk zijn?

VacatureVerbeteraar leest uit de vacature om welk beroep het gaat. Op basis van het beroep en het aangegeven ervaringsniveau, gaat VacatureVerbeteraar op zoek in de data naar mensen met een vergelijkbaar profiel. Aan deze mensen is gevraagd wat de belangrijkste pullfactoren en arbeidsvoorwaarden zijn bij een nieuwe baan. De belangrijkste factoren worden vervolgens gebruikt om de vacaturetekst te controleren.

Waar komt de achterliggende data vandaan?

De data die gebruikt wordt voor de berekeningen en analyses VacatureVerbeteraar komen van diverse bronnen. De belangrijkste bron met arbeidsvoorwaarden en pullfactoren is het ArbeidsmarktGedragsOnderzoek (AGO) van Intelligence Group. Daarnaast is ook data gebruikt van Jobdigger, CBS en Loonwijzer.nl.

Werkt VacatureVerbeteraar ook in andere talen of landen?

Nee, op dit moment is VacatureVerbeteraar alleen beschikbaar in de Nederlandse taal.

Terug naar boven

Support vragen


VacatureVerbeteraar herkent mijn aanpassingen niet

Je hebt wijzigingen doorgevoerd op basis van de tips van VacatureVerbeteraar, maar er gebeurt niets in de resultaten of de veranderingen worden niet herkent. Meld dit s.v.p. meteen aan ons, omdat we dan verbeteringen kunnen doorvoeren. Stuur s.v.p. een mail naar vacatureverbeteraar@intelligence-group.nl en beschrijf zo uitgebreid mogelijk wat er fout gaat. Wij zullen dit vervolgens zo snel mogelijk oppakken.

Ik krijg geen score op een duidelijke arbeidsvoorwaarde of pullfactor

Dan gaat er iets fout bij ons. Meld dit s.v.p. meteen aan ons, omdat we dan verbeteringen kunnen doorvoeren. Stuur s.v.p. een mail naar vacatureverbeteraar@intelligence-group.nl en beschrijf zo uitgebreid mogelijk wat er fout gaat. Wij zullen dit vervolgens zo snel mogelijk oppakken.

Ik ben het niet eens met de beoordeling of score

Meld dit s.v.p. meteen aan ons, dan gaan wij uitzoeken of dit juist is. Stuur s.v.p. een mail naar vacatureverbeteraar@intelligence-group.nl en beschrijf zo uitgebreid mogelijk wat er fout gaat. Wij zullen dit vervolgens zo snel mogelijk oppakken.

Ik krijg een foutmelding. Wat moet ik doen?

Er is wat fout gegaan op de website. Probeer het voor de zekerheid nogmaals. Mocht het nog niet werken, stuur dan een mail naar vacatureverbeteraar@intelligence-group.nl en beschrijf zo uitgebreid mogelijk wat er fout is gegaan. Wij zullen dit vervolgens zo snel mogelijk oppakken.

Mijn vacaturetekst staat vol met rare leestekens. Wat moet ik doen?

Er is wat fout gegaan bij het lezen van de vacaturetekst. Probeer de tekst op een andere manier in te voegen, bijvoorbeeld door de tekst in het tekstveld te plakken of door de tekst als .pdf op te slaan. Mocht het nog niet werken, stuur dan een mail naar vacatureverbeteraar@intelligence-group.nl en beschrijf zo uitgebreid mogelijk wat er fout is gegaan. Wij zullen dit vervolgens zo snel mogelijk oppakken.

Niet alle relevante onderdelen van de vacaturetekst worden herkend. Wat moet ik doen?

Wees ervan bewust dat alleen relevante aspecten van de vacaturetekst worden gemarkeerd. Mogelijk wordt hierom een onderdeel niet herkend terwijl je dit wel verwacht. Is het wel een belangrijke factor? Stuur dan een mail naar vacatureverbeteraar@intelligence-group.nl en geef aan welk aspect moet worden herkend en hoe deze in je vacaturetekst staat vermeld. Wij zullen dit vervolgens zo snel mogelijk oppakken.

Ik kan niet alle belangrijke aspecten vermelden in de vacaturetekst. Wat moet ik doen?

Geen probleem, VacatureVerbeteraar houdt hier rekening mee. Je hoeft namelijk niet alle factoren te vermelden om 5 sterren te scoren. Bekijk daarom vooral welke aspecten voor jouw organisatie relevant zijn. Houd er echter wel rekening mee dat het ontbreken van belangrijke aspecten een negatief effect kan hebben op het respons.

Terug naar boven

Juridische Vragen


Wat zijn de gebruikersvoorwaarden?

Lees hier de gebruikersvoorwaarden.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Lees hier de privacyverklaring.

Gebruikt VacatureVerbeteraar cookies?

Lees hier de cookieverklaring.

Terug naar boven

Overige vragen


Kan VacatureVerbeteraar worden geïntegreerd in mijn recruitmentsoftware?

Ja. Het beste kun je contact opnemen met de leverancier van je recruitmentsysteem. Zij kunnen de API integreren in hun ATS.

Kan VacatureVerbeteraar worden geleverd in de huisstijl van mijn organisatie?

Ja. Neem daarvoor contact op met een van onze medewerkers via vacatureverbeteraar@intelligence-group.nl.

Terug naar boven