Deze werkgevers verleiden financieel talent wél met hun vacatureteksten

Waar vacatures in deze tijd als paddenstoelen uit de grond schieten, blijft de werkgelegenheid in de financiële sector krimpen. Zo blijkt uit de laatste bevindingen van het UWV. Waar de vacatures voor mensen met middelbaar beroepsonderwijs afnemen, nemen deze toe voor hoger opgeleiden. Steeds meer werkgevers hebben moeite om hoger opgeleide en meer ervaren financials te werven in de huidige krappe arbeidsmarkt. Zeker nu nieuwe wet- en regelgeving zoals, het Mifid en IFRS, meer eisen stellen in deze sector.

Wat vaak vergeten wordt is dat het aanbieden van aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden een belangrijke factor is waardoor het sommige werkgevers wel lukt en anderen niet om dit talent aan te trekken. Dit blijkt ook maar weer eens uit de analyse van 11.087 vacatures in de financiële sector in het eerste kwartaal van 2018 met de VacatureVerbeteraar. Uit de analyses blijkt dat vacatures in de financiële sector een gemiddelde score van 24,8 (van de 100) behalen, wat als een slechte score gezien kan worden, wil men de vacatures matchen aan de arbeidsvoorwaardelijke wensen van de te werven doelgroep.
 
Als we per sector kijken blijkt dat pensioenfondsen gemiddeld de hoogste score behalen met 27,8 punten gevolgd door verzekeraars (27,3) en beleggingsinstellingen (26,4). De laagste score halen kredietverstrekkers (financial lease, participatiemaatschappijen, hypotheekbanken) met 22,1 punten.
 
Tabel 1: VacatureVerbeteraar score en het aandeel vacatures per financiële sector

Ranking Financiële sector VacatureVerbeteraar score Aandeel vacatures
1 Pensioenfondsen 27,8 4%
2 Verzekeraars 27,3 16%
3 Beleggingsinstellingen 26,4 6%
4 Overige financiële dienstverlening 25,2 13%
5 Financiële bemiddeling (o.a. hypotheekadviseurs) 24,7 4%
6 Banken 24,3 36%
7 Assurantietussenpersonen 24 5%
8 Administratiekantoren aandelen en obligaties 22,9 4%
9 Kredietverstrekkers 22,1 6%
10 Effectenmakelaars en adviseurs 22,1 6%

‘’Nu de economie aantrekt en werkgevers steeds meer moeite ervaren met het aantrekken van hoogopgeleide financieel talent, wordt het belang van een goede en wervende vacaturetekst steeds duidelijker. Wat deze scores nogmaals aantonen is dat werkgevers enorme kansen laten liggen om de doelgroep daadwerkelijk te verleiden om te solliciteren. Is er bijvoorbeeld voordat de vacature uitgezet is gekeken in hoeverre financials behoefte hebben aan de arbeidsvoorwaarden die in de tekst benoemd worden? En zo niet, is de vacaturetekst vervolgens aangepast aan de wensen van te werven doelgroep? Als dit niet het geval is, dan kunnen we moeilijk spreken van tekorten maar eerder van een (structurele) mismatch tussen het aanbod van werkgevers en de behoeften van de te werven doelgroep,’’ aldus Geert-Jan Waasdorp, directeur van Intelligence Group.
 
Gelukkig zijn er wel een aantal werkgevers die het goede voorbeeld hebben getoond in het eerste kwartaal van 2018.
 
Best geschreven vacatures in de financiële sector in het eerste kwartaal van 2018
Ondanks dat de vacatures in de financiële sector onvoldoende scoren, zien we dat enkele werkgevers en intermediairs er wel in slagen om vacatureteksten zo goed mogelijk te matchen aan de (arbeidsvoorwaardelijke) wensen van financials. Zo heeft Career Control in het eerste kwartaal van 2018 de best scorende vacaturetekst geschreven voor Business Controller. De vacature behaalde een score van 82 met de VacatureVerbeteraar. De vacature voor Consultant Operational Excellence geschreven door ING is op de tweede plaats geëindigd met een score van 77 gevolgd door de vacatures voor Specialist Zorg & Inkomen, Service Medewerker Hypotheken en Medewerker Financiële Administratie respectievelijk geschreven door Aon, ABN AMRO en Promovendum. De gemiddelde score van de top-10 best schrijvende financiële dienstverleners was 68,7 wat voldoende is voor een goed recruitmentresultaat.

Ranking VacatureVerbeteraar score Organisatie Functietitel
1 82 Career Control Business Controller
2 77 ING Consultant Operational Excellence
3 70 Aon Specialist Zorg & Inkomen
4 68 ABN AMRO Service Medewerker Hypotheken
5 68 Promovendum Medewerker Financiële Administratie
6 65 Achmea Jurist Vastgoed Beleggingen
7 65 De Volksbank Market Analyst
8 65 Rabobank Klantcontact Specialist Particulieren
9 64 Fondsnieuws Product Manager Beleggingsfondsen
10 63 BinckBank TAX & Reporting Specialist

*top-10 vacatures van financiële dienstverleners die boven de 60 punten scoren wat als ondergrens met de VacatureVerbeteraar gehanteerd wordt voor top-vacatures.
 
 
Verantwoording
De analyse is uitgevoerd door Intelligence Group met behulp van de VacatureVerbeteraar en Jobdigger. Deze online tool is middels unieke algoritmes en taaltechnologie in staat om vacatureteksten te analyseren op de mate waarin ze overeenkomen met de wensen van de te werven doelgroep. Daarnaast voert Intelligence Group continu het eigen Arbeidsmarkt Gedragsonderzoek (AGO) uit, waarin de meest gewenste arbeidsvoorwaarden van alle arbeidsmarktdoelgroepen in kaart worden gebracht. Intelligence Group laat iedere maand een analyse uitvoeren over de nieuw geplaatste vacatureteksten en deze worden gepubliceerd. Dit met de ambitie om het niveau van doelgroepgerichte vacatures te verbeteren en recruitment Nederland te helpen met het maken van de juiste match op de arbeidsmarkt.

Lees meer: