Top 10 banken die het beste vacatureteksten schrijven: de Volksbank staat op nummer 1

Vacatureteksten bij banken nauwelijks doelgroepgericht geschreven.  

  • 88% van de vacatures sluit onvoldoende aan bij de doelgroep
  • ABN AMRO schrijft beste test
  • 8 van de 10 beste teksten komen van Rabobank
  • De Volksbank scoort als bank gemiddeld het beste
  • Gemiddeld scoren alle banken een onvoldoende

Banken zijn vandaag vooral opzoek naar IT’ers, advies- en klantenservice medewerkers. Zij zijn in de huidige arbeidsmarkt lastig te werven, vandaar dat het schrijven van een goede doelgroepgerichte vacaturetekst essentieel is. Uit de analyses van 8.200 vacatures die in 2019 tot en met september zijn gepubliceerd met de VacatureVerbeteraar.nl van Intelligence Group blijkt dat veel teksten nog niet goed op de doelgroep zijn geschreven. Dat is een gemiste kans voor banken die juist werkinhoudelijk en op het gebied van carrièremogelijkheden een unieke propositie te bieden hebben.

De gemiddelde score op de VacatureVerbeteraar in de eerste drie kwartalen van 2019 was voor banken 26 van de 100 punten. Daarmee scoren banken een punt hoger dan het Nederlands gemiddelde (25 punten). Hiermee behalen ze weliswaar een net iets hogere score dan de meeste bedrijven, maar pas vanaf 45 punten spreken we over een goed geschreven vacaturetekst. 88% van de vacatures geschreven door banken sluiten onvoldoende aan op de doelgroep. De VacatureVerbeteraar meet in een tekst hoeveel van de door de doelgroep belangrijke pullfactoren en meest gewenste arbeidsvoorwaarden worden genoemd. De score drukt dus uit in welke mate een vacaturetekst aansluit bij wat de doelgroep verwacht, zoekt en wil.

De best scorende banken van 2019

De Volksbank haalde voor al haar vacatureteksten een gemiddelde score van 32 punten op de VacatureVerbeteraar. Hiermee scoort zij ten opzichte van de andere banken net iets beter. Op de tweede plek staat BinckBank met 31 punten en daarna volgt Rabobank met een gemiddelde score van 30 punten. Alle banken scoren onder de norm.

Top 10 banken met de beste gemiddelde score in 2019

Positie

Organisatie

Gemiddelde vacaturescore 2019

1

de Volksbank

32

2

BinckBank

31

3

Rabobank

30

4

ASN

28

5

Triodos Bank

26

6

ABN AMRO

24

7

Van Lanschot

22

8

NN Group

21

9

ING

20

10

Qredits

19

 

ABN AMRO beste vacaturetekst

ABN AMRO schreef de beste vacaturetekst van alle banken in 2019 tot en met het derde kwartaal. De vacature is gericht op een klantadviseur en heeft een score van 78 punten. Daarna volgen de vacatures van Rabobank voor een medewerker centrale verzekeren B, een medewerker ondersteuning verzekeren B en medewerker centrale ondersteuning verzekeren met 76 punten. Rabobank komt acht keer voor in de top 10. Opvallend is dat Rabobank veel goede teksten schrijft, maar dit niet voor alle vacatures doet. Gemiddeld komt deze bank op een derde plek.

“Opvallend is het vele gebruik van interne functiebenamingen die vaak op de externe arbeidsmarkt maar een beperkte betekenis hebben. Mooie voorbeelden zijn bijvoorbeeld Medewerker B of F. Vanuit de AFM zijn er al bijna 10 jaar geleden richtlijnen uitgegaan dat vacatures helder en klantgericht geschreven moeten zijn. Hierin kunnen banken, evenals andere werkgevers, nog veel winst behalen. Het zal tevens substantieel bijdragen aan het invullen van vacatures en het verbeteren van het employer brand,” aldus Geert-Jan Waasdorp, oprichter Intelligence Group

Top 10 vacatures banken 2019

Positie

Bank

Functietitel

Score VacatureVerbeteraar beste vacature eerste 3 kwartalen 2019

1

ABN AMRO

Klantadviseur

78

2

Rabobank

Medewerker Centrale Verzekeren B

76

3

Rabobank

Medewerker Ondersteuning Verzekeren B

76

4

Rabobank

Medewerker Centrale Ondersteuning Verzekeren

76

5

ING

Adviseur Dagelijkse Bankzaken

74

6

Rabobank

Administratief Medewerker B

74

7

Rabobank

Administratief Zakelijke Ondersteuner

73

8

Rabobank

Trade Specialist

70

9

Rabobank

Accountmanager

69

10

Rabobank

Inside Sales

68

 

Verantwoording

De analyse is uitgevoerd door Intelligence Group met behulp van de VacatureVerbeteraar en Jobdigger. Deze online tool is door unieke algoritmes en taaltechnologie in staat om vacatures te analyseren op de mate van overeenkomsten met de wensen van de te werven doelgroep. Daarnaast voert Intelligence Group continu het eigen Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek uit, waarin de meest gewenste arbeidsvoorwaarden van alle arbeidsmarktdoelgroepen in kaart worden gebracht. Dit met de ambitie om het niveau van doelgroepgerichte vacatures te verbeteren en recruitment Nederland te helpen met het maken van de juiste match op de arbeidsmarkt.