Top 15 energiebedrijven die het beste vacatureteksten schrijven: Enexis staat op nummer 1

De kloof tussen de vraag naar technisch personeel in de energiesector en het aanbod op de Nederlandse arbeidsmarkt wordt steeds groter. De komende jaren is er genoeg werk te doen, zoals het bouwen van windmolens en het isoleren van huizen, om aan de klimaatdoelstellingen te voldoen. Monteurs en installateurs zijn lastig te werven en daarom is het des te belangrijker om goed aandacht te besteden aan de vacaturetekst. Helaas zijn veel vacatureteksten uit de energiesector onder de maat, blijkt uit een analyse van onze tool de VacatureVerbeteraar.

De gemiddelde score op de VacatureVerbeteraar in 2019 was voor bedrijven in de energiesector 36 punten (van de 100) en is daarmee tien punten hoger dan de gemiddelde score van alle vacatures in Nederland. Hiermee scoren deze energiebedrijven weliswaar hoger dan de meeste bedrijven, maar pas vanaf 44 punten is het een goed geschreven vacature. Slechts 37% van de vacatureteksten uit de energiesector heeft een goede of uitstekende score. De VacatureVerbeteraar meet in een tekst hoeveel van de door de doelgroep belangrijke pullfactoren en meest gewenste arbeidsvoorwaarden worden genoemd. De score drukt dus uit in welke mate een vacaturetekst aansluit bij wat de doelgroep zoekt en wil.

Enexis op nummer 1

Enexis schreef de beste vacaturetekst van organisaties in de energiesector in 2019. De vacature is gericht op een specialist beveiligingen en heeft een score van 89 punten. ENGIE komt met acht vacatureteksten voor in de top 15, onder andere met een vacature voor BIM Modelleur WT en Pijpfitter. Hiermee domineert ENGIE de top 15. Deze top 15 is gebaseerd op de analyse van de VacatureVerbeteraar waarbij meer dan 7.000 vacatures zijn geanalyseerd van meer dan 150 organisaties die actief zijn in de energiesector.

Top 15 best geschreven vacatures energiesector 2019

Positie

Organisatie

Functietitel

Score VacatureVerbeteraar beste vacature

1

Enexis

Specialist Beveiligingen

89

2

ENGIE

BIM Modelleur WT

87

3

ENGIE

Pijpfitter

85

4

ENGIE

Hoofd Uitvoerder Energie

84

5

ENGIE

Technische Installaties

82

6

ENGIE

Elektromonteur Tata Steel

82

7

ENGIE

Hoogspanningsmonteur

82

8

ENGIE

Servicemonteur Beveiliging

82

9

Stedin

Adviseur Public Affairs

82

10

ENGIE

Leidinggevend Elektromonteur Tata Steel

82

11

A.Hak

Werkvoorbereider Infra

80

12

Essent

Monteur

80

13

Essent

Klantadviseur

79

14

Enexis

Technicus Hoogspanning Brabant

79

15

Enexis

Secundair Specialist Hoogspanning

79

 

De best scorende organisaties in de energiesector van 2019

Wanneer we kijken naar de gemiddelde scores van de VacatureVerbeteraar per organisatie, dan zien we dat ENGIE en A.Hak met een score van gemiddeld 52 punten het hoogste scoren. In de VacatureVerbeteraar staat een score vanaf 45 punten voor een goede score, waardoor de helft van de bedrijven uit deze top 10 goed scoren op hun vacatureteksten. Dit betekent dat er in de vacatureteksten pullfactoren en arbeidsvoorwaarden worden genoemd die voor de betreffende doelgroep belangrijk zijn. Toch zijn er ook nog veel vacatureteksten binnen de energiesector die onder de maat scoren. Maar liefst 63% van de vacatureteksten is niet goed op de doelgroep afgestemd. Dit zijn er wel aanzienlijk minder dan het Nederlands gemiddelde (88%). Er zijn ruim 30 vacatures die een score behaalden van minder dan 4 punten. Hiermee is er nog ruimte genoeg voor verbeteringen van de teksten.

Top 10 bedrijven in de energiesector met de beste gemiddelde score in 2019

Positie

Organisatie

Gemiddelde Vacaturescore 2019

1

ENGIE

52

2

A.Hak

52

3

Nuon

49

4

Innogy

48

5

Enexis

45

6

Fudura

44

7

MAIN Energie

43

8

Oasen

43

9

Alliander

39

10

ABC Techniek

39

 

Verantwoording

De analyse is uitgevoerd door Intelligence Group met behulp van de VacatureVerbeteraar en Jobdigger. Deze online tool is door unieke algoritmes en taaltechnologie in staat om vacatures te analyseren op de mate van overeenkomsten met de wensen van de te werven doelgroep. Daarnaast voert Intelligence Group continu het eigen Arbeidsmarkt Gedragsonderzoek (AGO) uit, waarin de meest gewenste arbeidsvoorwaarden van alle arbeidsmarktdoelgroepen in kaart worden gebracht. Dit met de ambitie om het niveau van doelgroepgerichte vacatures te verbeteren en recruitment Nederland te helpen met het maken van de juiste match op de arbeidsmarkt.