Vacatureverbeteraar in de race voor Recruitment Tech award

Conversieboost door geïntegreerde tool om vacatureteksten te verbeteren bij Persgroep/Nationale Vacaturebank.

De VacatureVerbeteraar in het plaatsingsproces van Nationale Vacaturebank leidt tot 3x meer sollicitaties, 2x meer views en een verdubbeling van conversie. Lees hier de hele case van Persgroep/Nationale Vacaturebank die is ingezonden voor een Recruitment Tech Award 2018.

 

 

Case van Persgroep/Nationale Vacaturebank

Iedereen weet dat een vacature die doelgroepgericht geschreven is tot meer en betere sollicitaties leidt. Toch is het ongelofelijk moeilijk om hier elke keer tijd en aandacht voor te vinden wanneer een organisatie/recruiters gaan werven. De tooling die hiervoor beschikbaar is, draait vaak buiten het ‘standaard’ recruitmentproces wat het ook niet aantrekkelijker en eenvoudiger maakt om vacatureteksten te verbeteren.

Het belang voor Nationale Vacaturebank en de Persgroep is evident. Door veel klanten worden zij -ongeacht de kwaliteit van de vacaturetekst of de kracht van het employer brand- verantwoordelijk gehouden voor de kwantiteit en kwaliteit van de sollicitaties. Daarom heeft Nationale Vacaturebank voor haar klanten, de VacatureVerbeteraar geïntegreerd in haar plaatsingsproces. In de huisstijl van Nationale Vacaturebank heeft de klant de optie de te plaatsen tekst extra te controleren en te verbeteren. Dit tot groot succes van de werkgevers die het doen:

In totaal hebben 869 klanten gebruik gemaakt van deze optie met de volgende resultaten

  • gemiddeld 2,56 keer meer views (+156%)
  • gemiddeld 3,13 keer meer sollicitaties (+213%)

Daarbij zien we dat het effect bij werf & selectie bureaus nog groter is dan bij directe werkgevers.

Het gebruik van de VacatureVerbeteraar geïntegreerd in het plaatsingsproces heeft zowel voor de klant als voor Nationale Vacaturebank een groot positief effect. Het is effectiever dan een SEO optimalisatie als het gaat om views en de klant krijgt meer sollicitaties. Ondanks dat kwaliteit niet wordt doorgemeten, kan ervan worden uitgegaan dat de kwaliteit van de response omhoog gaat als gevolg van een betere conversie. De conversie -het aantal mensen dat solliciteert (sollicitaties/views)- is ook met 83% toegenomen.

 

 

Wat was het resultaat van de case?

Maar liefst 869 klanten hebben gebruik gemaakt van deze optie binnen Nationale Vacaturebank. De vacatures die van deze optie gebruik hebben gemaakt, hebben de volgende resultaten in vergelijking met de rest die dit niet heeft gedaan.
– gemiddeld 2,56 keer meer views (+156%)
– gemiddeld 3,13 keer meer sollicitaties (+213%)
– verhoging van de conversie (+83%)

Met deze gegevens kunnen we de conclusie trekken dat dit bewijsvoering is over het sterke effect van doelgroepgerichte vacatureteksten op de wervingseffectiviteit. Daarbij helpt het recruiters enorm dat dit onderdeel is geïntegreerd in het plaatsingsproces van de vacature op Nationale Vacaturebank. Het maakt de adoptie en het gebruik eenvoudiger en praktischer. Voor bureaus en werkgevers prettig, maar ook voor Nationale Vacaturebank/Persgroep omdat ze graag goede resultaten leveren aan onze opdrachtgevers.

De Recruitment Tech Awards vindt plaats op donderdag 22 november in de Fabrique in Utrecht. 

Credits case

De volgende personen, afdelingen en/of externe partijen zijn betrokken bij de case:

Sharita Boon (Persgroep)
Aminke Doevendans (Persgroep)
Niels Bartels (7U)
Willy Frissen (Intelligence Group)
Bjorn Hijmans (Jobdigger)
Geert-Jan Waasdorp (Intelligence Group)